BEL ONS
E-mail ons

OVER ONS

Geschiedenis

Giessen B.V. is in 1980 opgestart door Ton Giessen onder de naam Straalbedrijf Giessen te Maastricht.
Het stralen van metalen en hout was destijds het hoofdproduct.
Vanwege de uitbreiding van de poedercoatlijn was een verhuizing noodzakelijk om alle klanten efficiënter en sneller te kunnen bedienen. Waardoor in 1990 een nieuwe hal werd neergezet van 2000m2 met 3 straalcabines, 2 poedercoatlijnen en 1 spuitcabine. Straalbedrijf Giessen kreeg al snel naamsbekendheid door het klantgericht bieden van conserveringsoplossingen, flexibiliteit van het bedrijf, korte leveringstijden en een kwalitatief hoogwaardig eindproduct.

Met de instroom van Giessen junior, Jean Paul werd er in 2004 weer een tandje bijgezet en gekeken naar nieuwe technieken, oplossingen en uitbreidingen.

2009 was het jaar van de grote verhuizing van Maastricht naar de nieuwe locatie op industrieterrein De Beitel te Heerlen. Een 5000m2 grote hal met de nieuwste straal-, vlamverzink- en spuitcabines en vier grote poedercoatlijnen (2 voor metaal, 2 voor MDF).
In deze periode is ook de meest geavanceerd poedercoatlijn geïntroduceerd waardoor de mdf-poedercoattechnologie volledig tot zijn recht komt.